Friday 11 October 2013

18 MONTH ANNIVERSARY - 88 BBQ STEAMBOAT BUKIT TINGGI KLANG

Hola!!

Entry ni sebenarnya entry lapuk..dah berhabuk kot kat draft tu..kite takde masa nak publishkan..sorry erk? orang busy la katekan..tapi hari ni kite rasa kite agak free sket..so kite pon terus hapdate laju2 la entry kepam neh..hoh?
ni sebenarnya masa kite sambut Anniversary kite yang ke 18 bulan hari tu..dah banyak kali kot kite share tempat makan ni..tapi gatal nak share jugak hehehe!

Lets Cekidaut!!!


Udang & Ketam
yang ni wajib kena amik..kegemaran sepanjang zaman!

Segala jenis daging
Dari daging tak berperap  sampai la ke daging perap kunyit..daging perap garlic..daging perap black pepper..sumenya kite belasah..janji dia daging..kite ni kan ke manusia separa maging...Hmmmmm...

Cendawan & Sayur-sayuran
Daun-daunan cenggini pon kite suka gak..so kite tak la terhad suka kat lauk je..mungkin cara pemakanan kite yang cenggini membuatkan penyakit susah sket nak hinggap kat badan kite ni..Alhamdulillah! sama rata je makanan sihat dengan makanan tak sihat masuk dalam badan..mihmihmih!
(jangan nak riak plak)

Cendawan Tiram & Enoki
Yang ni memang kegilaan yang tak terbendung!!! suke giler kot..asal namanya cendawan tak kira la acaner pon ropernya..sume kite rembat! nak ke hubby kite..cam dah ketagih je kat cendawan Enoki tu..pantang jumpe!

Ayam Goreng
Tak tau sejak bila ada ayam goreng plak kat sini..dulu takde pon..tak kisah la janji dia sedap dan buleh dimakan..hangkut je letak kat meja..selalunya ada nasik goreng cina peberet hubby tu aje..ni dah tambah menu lain pulop? hantam sajelah labu! 

Tempat untuk merebus dan menggoreng..

Penuhkan meja dulu..pastu tak payah nak bangun banyak2 kali pegi amik makanan..tinggal masak dan makan!
(nak kata ko bijak la tukan?)
Abuden??? ko dengki kenape? blek!

Makanan sedang direbus..

Yang roper cam gini memang sah bukan kite punya! hubby la ni..dia je yang makan benda2 cenggini..kite tak pandang pon..apa curlass pegi restoran steamboat makan benda cenggini kan? kan? kan? hahaha!
(ko belagak kan? pang sekali kang!)

Kite sebok rebus2..goreng2..hubby sebok plak bakar2..
hehehe! berkerjasama ni..pastu dah siap buleh la makan sama2..

Daging Kunyit Goreng

Udang Goreng

Hampir masak..pastu buleh makan!!! yay!!!

Tengah bakar udang..ketam dan ikan..

Cam bese amik kuah cecah ni banyak2..

Jangan lupa plak beli tisu untuk buat lap mulut yang comot masa makan tu karang..tisu kena beli dowh! mana buleh dapat free skang ni..huhuhu!

Udang dah siap bakar..tunggu masa nak buang kulit dan ngap! masuk mulut!

Segala cendawan mawan pon dah siap direbus dengan kuah tomyam..tinggal nak ngap jugak..

Pari bakar yang tak bape nak nyum sangat la..

Tak habis2 lagi usaha hubby kite nak belajar makan pakai chopstick neh! gigih u ouls! hehehe!

Lepas makan sume makanan berat tu boleh la rehat jap sambil layan dessert plak..cam bese my all time peberet semestinya eskem perisa keladi dan tembikai..heaven sungguh rasanya...nyotnyot!

Ni bil dan alamatnya..tapi ni harga sebelum petrol naik 20sen tau? dah lepas naik ni kite lom pegi lagi..tak tau la harganya berubah ke tidak..hehehe!
(mowtifnya ape neh? Choi!!)

Nak tau citer pasal restoran ni korang buleh refer kat

Moral Of The Story: Sambut Ulangtahun tiap2 bulan lagi mengeratkan kasih sayang..

Mode:Gelenyar!

Sampai jumpe lagi...Papai!!! 

No comments:

Post a Comment